Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wij zijn erg betrokken bij ons werk. Door dagelijks een stapje extra te zetten en door goede communicatie ontstaan de betrokkenheid en de warme relaties die voor ons het belangrijkst zijn. Daarnaast is ons schoonmaakbedrijf in het bezit van verschillende keurmerken.

Keurmerk Schoon
Sinds 2013 heeft de schoonmaak- en glazenwassersbranche haar eigen keurmerk (voorheen het OSB-keurmerk) voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat schoonmaakbedrijf Succlean dit keurmerk heeft betekent dat we elk jaar op de volgende zaken gecontroleerd worden door een onafhankelijke, officiële instantie:
- Vakkundig en nauwkeurig schoonmaken
- Naleven van wetten en regels
- Afdragen van belastingen en premies
- Houden van de CAO
- Waarborgen van de veiligheid en verzekerd zijn
- Administreren volgens de NEN 4400-1 norm
- De Code Verantwoordelijk marktgedrag toepassen (zie onderstaand)
U kunt ons lidmaatschap controleren in de openbare ledenlijst van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB).


Code verantwoordelijk marktgedrag
Alle medewerkers van Succlean zijn aanspreekbaar op de code. Controleer onze inschrijving in het register van de Code.
Onze zelfverklaring: Zelfverklaring schoonmaakbedrijf Succlean


De Klimboom en Beekdal VSO
Onze bijzondere samenwerking met De Vosheuvel is genomineerd voor de nationale onderwijsprijs.
Sinds eind 2013 verzorgt schoonmaakbedrijf Succlean samen met scholencomplex De Vosheuvel in Amersfoort een interne stage voor kinderen met een verstandelijke beperking. ‘We leiden deze bijzondere kinderen op tot volwaardige schoonmakers, zodat ook zij hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en zich hierdoor ook gewaardeerd voelen’, aldus Katja de Wit van schoonmaakbedrijf Succlean.
Vanuit Succlean werkt Katja op scholencomplex De Vosheuvel als praktijkonderwijzer. Katja leert de leerlingen de kantoren en de gangen schoon te maken. Basis van aanpak is de professionele schoonmaakplanning van schoonmaakbedrijf Succlean. Alle onderdelen komen aan bod. Zo leren de leerlingen glazenwassen, en wie verder zijn in hun ontwikkeling leren om te gaan met een schrobmachine. Leerlingen die de stage met succes doorlopen, behalen een certificaat, dat vergelijkbaar is met het reguliere certificaat van brancheorganisatie SVS. Het doel is om opgeleide schoonmakers uiteindelijk door te laten stromen naar een schoonmaakfunctie bij schoonmaakbedrijf Succlean.


Schoonmaker Bilal
Bilal heeft de interne stage met succes doorlopen en heeft daarna een baan gekregen bij schoonmaakbedrijf Succlean. ‘Bilal is een introverte, rustige jongen. Hij is een echte aanpakker en hij wil echt graag leren’, weet Katja.


Steunen van sportverenigingen
Net als een schone omgeving houdt ook lichaamsbeweging je gezond. ‘We vinden het belangrijk dat er schone sportverenigingen zijn waar de inwoners van Leusden en Amersfoort onbezorgd kunnen sporten. Daarom maken we graag schoon bij de Mixed Hockey Club Amersfoort en voetbalvereniging Roda ’46 in Leusden’, aldus Remco Thiecke, directeur van schoonmaakbedrijf Succlean.


Milieu
Schoonmaakbedrijf Succlean werkt hoofdzakelijk met ecologische schoonmaakmiddelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het werkt ook prettiger en veiliger voor de schoonmakers. Waar mogelijk gebruiken we, in plaats van schoonmaakmiddelen, microvezel. Microvezel vervangt de klassieke manier van schoonmaken. Hier is minder schoonmaakmiddel bij nodig. Er wordt alleen gebruik gemaakt van water. Er zijn talloze voordelen aan verbonden:
- Snellere schoonmaak
- Geen schoonmaakmiddel of water nodig
- Streeploze reiniging
- Herbruikbaar
- Beter voor de fysieke belasting van de schoonmakers.
- Kortom: microvezel is beter voor het milieu en een stuk hygiënischer!


Duurzame inzetbaarheid
Wij nemen deel aan een door het Agentschap SZW gesubsidieerde regeling voor duurzame inzetbaarheid medewerkers. Het Europees Sociaal Fonds verstrekt de subsidie.
2016
Schoonmaakbedrijf Succlean BV besteedt aandacht aan de leercultuur voor medewerkers en leidinggevenden. Er is een persoonlijke en professionele ontwikkelroute georganiseerd voor de medewerkers en leidinggevenden met hulp van derden, waarvoor subsidie is ontvangen. De volgende zaken zijn gerealiseerd:
-
Het creëren van een optimale en verantwoorde werkomgeving.
-
Op een professionele wijze met elkaar samenwerken om de veranderingen als gevolg van groei en het beleggen van verantwoordelijkheden lager in de organisatie verantwoord en in een goede werksfeer te realiseren.
2017
Er wordt met behulp van derden verder gewerkt aan de persoonlijke en professionele (ont-)wikkeling van de medewerkers en leidinggevenden. Speerpunten daarin zijn o.a.:
-
Bevorderen van de leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.
-
Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelingsmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Wij staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons offerte-formulier



