loader image

AMERSFOORT – Bij de met de Nationale Onderwijsprijs bekroonde interne schoonmaakstage van Succlean haalden vorige week 11 leerlingen van De Vosheuvel hun schoonmaakcertificaat.

11 leerlingen van scholencomplex De Vosheuvel in Amersfoort hebben vorige week de opleiding ‘Schoonmaak’ succesvol afgerond. De leerlingen hebben een beperking, waardoor het behalen van het certificaat een topprestatie is. Op de school verzorgt schoonmaakbedrijf Succlean uit Leusden een interne stage. Vorig jaar resulteerde deze samenwerking in het winnen van de Nationale Onderwijsprijs voor de provincie Utrecht. Alle onderdelen van professionele schoonmaak komen in de opleiding aan bod. Zo leren de leerlingen glazenwassen en wie verder zijn in hun ontwikkeling leren om te gaan met een schrobmachine. Leerlingen die de stage met succes doorlopen behalen het schoonmaakcertificaat. Voor hen behoort een schoonmaakfunctie bij schoonmaakbedrijven als Succlean nu tot de mogelijkheden. “We zijn er trots op dat we deze bijzondere jongeren kunnen opleiden tot volwaardige schoonmakers, zodat ook zij hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en zich hierdoor ook gewaardeerd voelen”, aldus Remco Thiecke, directeur van Succlean. “Zo werkt Bilal, een geslaagde oud-leerling van De Vosheuvel, bij ons als schoonmaker.”

Wat een fantastisch resultaat. De leerlingen en hun begeleiders mogen met recht trots zijn op wat er is bereikt. 

 

In deze video is de uitreiking te zien: https://youtu.be/pLfCiaJDRqA