loader image

Schoonmaakbedrijf Succlean in Leusden en de Van Voorthuysenschool in Amersfoort werden namens de provincie Utrecht afgevaardigd voor De Nationale Onderwijsprijs 2013-2015. Hun winnende concept, waarbij leerlingen met een beperking worden opgeleid tot volwaardige schoonmakers, moest de strijd aangaan met de projecten van de andere provincies. In de finale van woensdag 25 maart jl. werd het een spannende race waar uiteindelijk de collega’s van het Rotterdams Vakcollege de Onderwijsprijs hebben gewonnen. Remco Thiecke, directeur van schoonmaakbedrijf Succlean, kijkt met tevredenheid terug op de verkiezing: ‘We leiden deze bijzondere kinderen op tot schoonmakers, zodat ook zij hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en zich hierdoor ook gewaardeerd voelen. Na de winst in de provincie Utrecht gingen we met een trots gevoel op voor de landelijke finale. Helaas hebben we niet gewonnen. Wij feliciteren de winnaars met het behaalde resultaat!’ Ook de school waarmee samengewerkt wordt is verheugd over het concept. ‘Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking’, zegt Rob Lampe van de Van Voorthuysenschool. ‘Eén van onze leerlingen is inmiddels in dienst getreden bij Succlean. Dit onderstreept het succes van het project. Ook andere bedrijven nodigen wij graag uit om samen na te denken over een samenwerking.’